dijous, 14 de juny del 2012

VIATGE A TOSSA


Tossa de Mar és una vila essencialment mediterrània que ha mantingut el caràcter del seu barri mariner i que sa esforçat per preservar el seu entorn.

 
             Què en quedarà de vosaltres?

            Només l'ombra d'un temps passat
            si el temps pogués anar enrere
            i algú ús volgués recordar
            serà perquè l'enyorança
            el cor ben pres li heu deixat.
            Joan Pescador
La Vila Romana dels Ametllers, va ser descoberta el 1914. És una de les viles més importants de l’antiga província de Tarraco, especialment des del S. II dC, i les seves construccions es van realitzar en l’època august-al (finals del S. I aC i finals del S.I dC). Aquesta vila es dedicava al conreu de la vinya i a l’exportació de vi.
Estava situada al vessant de Can Magí, orientada al mar i des del punt de vista arquitectònic consta de dues parts: la “part urbana”, situada al nivell superior, on destaquen el seu magnífic
conjunt termal, els mosaics, estucs, la font i la piscina amb un preciós conjunt d’escultures de marbre de Carrara, que es conserven al Museu Municipal juntament amb monedes, marfils i ceràmiques. Es conserven vestigis dels ibers i els romans van deixar empremtes que encara estan descobrint.
L’emblema de l’edat mitjana segueix sent el recinte emmurallat de la ciutat, és la silueta que millor representa la imatge de Tossa. 
Des de l'antiguitat ha rebut conqueridors i visitants d'arreu del món.





Deu Minerva                                                                                            Colom de la Pau                                                                                                           



La Torre de vigilància de Can Magí o Torre dels  Moros, es va construir al segle XVI per ordre de Felip II per protegir la població de les incursions i dels pirates del nord d’Àfrica. Aquestes torres es comunicaven entre elles amb senyals de fum durant el dia i senyals de llum durant la nit, així alertaven a la població. Al interior del recinte emmurallat del casc antic ens trobem amb petits carrers de pedra i cases habitades originalment pels pescadors, que ara ocupen els visitants d’estiu.  
                                                                         



Església  antiga                                                        Mirador muralla
          

Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada